Figyelem!

az oldal jelenleg átalakítás miatt szünetel.
különválasztom a tortás dolgokat.
hamarosan friss ötletekkel, receptekkel, tanácsokkal jövök vissza.

2011. július 16., szombat

slambuc

Anyósom és Limara receptje, Évi jó tanácsaival.
Ma slambucot ettünk! És Isteni volt, bár persze bakiztam.


Hozzávalók:
  • néhány szem krumpli
  • egy fél csomag lebbencs vagy jobb híján fodros nagykocka tészta (25dkg)
  • 2 fej vöröshagyma
  • kb 10 dkg füstölt szalonna
  • kolbász, paprika (opcionális)
  • fűszer: só, bors, pirospaprika

Összedarabolom a szalonnát, és megpirítom, aztán kiszedem az edényből.

 

A zsírjára dobom a tésztát és serényen forgatva megpirítom, hogy jól kifehéredjen, kissé barnuljon.



Aztán kiveszem ezt is egy tálba és jöhet a maradék zsiradékra a hagyma, amit megdinsztelek, 


és ráteszem a karikára vágott burgonyát, egy picit átforgatom a hagymával, és a szalonnával .

Fűszerezem, és még áteszem a paprikát is.



Beleteszem a tésztát is és összeforgatom.


Felöntöm annyi vízzel, hogy MAJDNEM ellepje. Amit itt láttok, az soknak bizonyult.


Hagyom, hogy elfője a levét, és azután...
Jönne az a bizonyos slambuc forgatás, pörgetés... de az énnálam készült mennyiségben ehhez minimum Fekete Lacinak kellett volna lennem, így előkotortam a tepsimet, beletettem, majd jó nagy lángon "pirítottam" bő fél, majdnem 3/4 óráig.
Isteni lett!

2 megjegyzés:

  1. szuper................. Látom, a családjaink ugyan azon élnek! Mert holnap viszont valamit tőled főzök ebédre!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Évi, remélem hasznát veszed az ötleteknek!

    VálaszTörlés