Anyósom és Limara receptje, Évi jó tanácsaival.
Ma slambucot ettünk! És Isteni volt, bár persze bakiztam.
Hozzávalók:
- néhány szem krumpli
- egy fél csomag lebbencs vagy jobb híján fodros nagykocka tészta (25dkg)
- 2 fej vöröshagyma
- kb 10 dkg füstölt szalonna
- kolbász, paprika (opcionális)
- fűszer: só, bors, pirospaprika
Összedarabolom a szalonnát, és megpirítom, aztán kiszedem az edényből.
A zsírjára dobom a tésztát és serényen forgatva megpirítom, hogy jól kifehéredjen, kissé barnuljon.
Aztán kiveszem ezt is egy tálba és jöhet a maradék zsiradékra a hagyma, amit megdinsztelek,
és ráteszem a karikára vágott burgonyát, egy picit átforgatom a hagymával, és a szalonnával .
Fűszerezem, és még áteszem a paprikát is.
Beleteszem a tésztát is és összeforgatom.
Felöntöm annyi vízzel, hogy MAJDNEM ellepje. Amit itt láttok, az soknak bizonyult.
Hagyom, hogy elfője a levét, és azután...
Jönne az a bizonyos slambuc forgatás, pörgetés... de az énnálam készült mennyiségben ehhez minimum Fekete Lacinak kellett volna lennem, így előkotortam a tepsimet, beletettem, majd jó nagy lángon "pirítottam" bő fél, majdnem 3/4 óráig.
Isteni lett!
szuper................. Látom, a családjaink ugyan azon élnek! Mert holnap viszont valamit tőled főzök ebédre!
VálaszTörlésKöszi Évi, remélem hasznát veszed az ötleteknek!
VálaszTörlés