Hirtelen több helyen is összefutottam a kőttes pitével, pl Évinél, s így én is készítettem Ildi módra, tejmentesen.
Hozzávalók:
- 7 deci víz
- 2dkg élesztő
- 5 ek cukor
- 4 tojás
- 10 dkg margarin
- kb 1/2 kiló liszt
- gyümölcs
- őrölt fahéj
Az élesztőt a vízbe morzsolom és egy ek cukrot beleteszek, hagyom, hogy kicsit felfusson.
Addig a többi cukrot a tojásokkal jól kikavarom, beleöntöm az élesztőbe, összekeverem fakanállal és elkezdem a lisztet szórni hozzá, míg híg galuskatésztát kapok. Akkor belekeverem a jó puha (esetleg olvasztott) margarint, egy tepsibe öntöm.
A gyümölcsöt (most pontosan 12 db szilva hullott nekem le a fáról, ennyit tettem rá) megtisztítom, magozom, apróra vágom, kicsit lecukrozom, és egy teás kanál fahéjat szórok rá.
A tepsibe öntött tésztába beleszórom, esetleg mint a képen látható, egy fél kanál cukrot még egy kevés fahéjjal összekeverve tetejére szórok. Picit hagyom kelni.
40 percig sült közepes hőfokon.
Puha, omlós, finom, és! Gyors!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése