Ha már gasztro-blog, akkor itt számolok be ezen elfoglaltságokról.
Bizony befőztem én is, mint anyukák, gasztro-bloggerek százai, ezrei.
Kezdtem a meggyel, lekvár és szörp, lustaasszony módszerrel: magozás helyett egy vajlingba tettem a meggyet és jól összemancakoltam, gyúrtam, gyűrtem, nyomkodtam, tapostam (kézzel), aztán zsupsz a cukor és hadd eressze a levét, 2 napra hagytam békén.
Így megúsztam a sok-sok órás magozást, bár ki kellett szednem a magot közüle, de az gyerek játék volt, csak kapkodtam ki, néha 5-öt hatot egy csípésre. Hamar megvan!
A leve szörp, a sűrűje meggylekvár lett. Ezt még egyszer megismételtem, és egyszer még befőtt is készült, de azt nincs mese, magozni kellett. Egy kád meggyből ismét lett szörp és magozott meggybefőtt.
Meggylekvár |
Meggyszörp |
Szilvalekvár |
Ezt olyan jó darabosra, Dzem-fix-szel készítettem el. Mennyei eper-ribizli lekvár... megkóstoltuk.
És a héten szintén a fent említett hiperben agyamentül pakolták kifelé az őszibarackot. Megnéztem, mi a szösznek annyi... 99Ft/kg. Összesen 12 kilót vettem, lett barack leves, süti, és ették nyersen is, de még így is 15üveg barackbefőtt is pihen a polcon.
Ezen felül apróhagymát is raktam, gyöngyhagyma helyett. Az első adag elfogyott, tökéletes lett, így a többit is elraktam tegnap.
Ennyi egyelőre.
Most már jó lenne éjszakánként aludni is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése