Figyelem!

az oldal jelenleg átalakítás miatt szünetel.
különválasztom a tortás dolgokat.
hamarosan friss ötletekkel, receptekkel, tanácsokkal jövök vissza.

2011. július 16., szombat

Gombás pulykaragu kagylótésztával

Ha már gyors kajákról beszélünk, itt egy újabb.
Kicsit tartottam a fogadtatástól, de fenomenális sikere volt!
Lássuk
Hozzávlók:
  • 25dkg pulyka mell vagy felsőcomb filé
  • 50 dkg csiperke vagy bármilyen egyéb ehető gomba
  • kicsi olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl rizstej
  • 1 ek liszt
  • fűszerek: só, bors, 1 kicsi babérlevél
  • 1 csomag kagyló tészta

A hagymát összehockázom és kicsi olajon megdinsztelem. A megmosott, apró kockákra vágott husit rádobom, sózom, és hagyom kissé megpárolódni. Mikor fehérré válik, ráteszem a megpucolt, feldarabolt gombát, és lefedem. Mikor egy picit összeesik borsozom és beleteszem a babérlevelet. Fedő vissza, levet ereszt, hagyom főni.
Mikor a gomba megfőtt egy evőkanál lisztet elkeverek csomómentesen egy-két dl (mennyiség, ízlés kérdése) rizstejjel és ezzel felöntöm a ragut. Hagyom, hogy rottyanjon egyet és kész.
A tésztát kifőzöm, és együtt tálalom őket.
Íme:
Alatta nem hangyák, hanem a magos bagett látható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése