Ha már gyors kajákról beszélünk, itt egy újabb.
Kicsit tartottam a fogadtatástól, de fenomenális sikere volt!
Lássuk
Hozzávlók:
- 25dkg pulyka mell vagy felsőcomb filé
- 50 dkg csiperke vagy bármilyen egyéb ehető gomba
- kicsi olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 dl rizstej
- 1 ek liszt
- fűszerek: só, bors, 1 kicsi babérlevél
- 1 csomag kagyló tészta
A hagymát összehockázom és kicsi olajon megdinsztelem. A megmosott, apró kockákra vágott husit rádobom, sózom, és hagyom kissé megpárolódni. Mikor fehérré válik, ráteszem a megpucolt, feldarabolt gombát, és lefedem. Mikor egy picit összeesik borsozom és beleteszem a babérlevelet. Fedő vissza, levet ereszt, hagyom főni.
Mikor a gomba megfőtt egy evőkanál lisztet elkeverek csomómentesen egy-két dl (mennyiség, ízlés kérdése) rizstejjel és ezzel felöntöm a ragut. Hagyom, hogy rottyanjon egyet és kész.
A tésztát kifőzöm, és együtt tálalom őket.
Íme:
Alatta nem hangyák, hanem a magos bagett látható |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése