Figyelem!

az oldal jelenleg átalakítás miatt szünetel.
különválasztom a tortás dolgokat.
hamarosan friss ötletekkel, receptekkel, tanácsokkal jövök vissza.

2011. augusztus 14., vasárnap

gyümölcsös piskóta

A legegyszerűbb, és éppen ezért elég gyakori vendég nálunk, apa kedvence a Jolly Joker: a gyümölcsös piskóta.

A nagy tepsivel szoktam kezdeni, kisebbre rá se nézek.
8 tojásból sütöm a piskótát, az anyukámtól tanult módszerrel, amit már korábban említettem.

Hozzávalók:
  • 8 tojás szétválasztva
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt (a legjobb, ha fele finom-, fele rétesliszt)
  • 8 ek víz
A fehérjét habbá verem.
A sárgáját kikavarom a cukorral, majd beleteszem a vizet és a lisztet.
A sárga masszát óvatosan a fehérje-habba forgatom.
Kivajazott+lisztezett / sütőpapírral bélelt vagy újabban (csak vagánykodok már vele) szilikonlappal borított nagy tepsiben sütöm ki. 
Ez az adag a nagy tepsimben pont jó, így arányosan csökkenteni kell rajta!



A tetejére puding kerül.
A pudingpor vásárlásakor erősen ügyelni kell, mert van újabban néhányban tej/szója!
Ehhez az adaghoz
Hozzávalók:
  • 3 cs pudingpor
  • az előírás szerint adagoljuk a cukrot
  • 6 dl víz
  • 25 dkg margarin.
A 3 csomag pudingport a cukorral felfőzöm 6 dl vízben. Sűrű lesz, de ez így jó.
Amikor kihűlt a margarinnal kikeverem, és mehet a piskótára.
(ha tejjel készíted, nem szükséges a margarin, viszont vízzel főzve igen)

A pudingot a kihűlt piskótára kenem, rápakolászom a gyümölcsöket (jelen esetben banán és ribizli), végül felfőzött és lehűtött zselatinnal vagy tortazselével leöntöm.
Általában a hűtő előtt toporogva várják.


Megehetem így?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése