Figyelem!

az oldal jelenleg átalakítás miatt szünetel.
különválasztom a tortás dolgokat.
hamarosan friss ötletekkel, receptekkel, tanácsokkal jövök vissza.

2012. május 13., vasárnap

Somlói galuska


Piskótát sütök egy nagyobb tepsiben, lehet így vagy így is.

Ezt összekockázom, és egy tálba rakom. 
Erre 15 dkg darált diót szórok és  ízlés szerint mazsolát.
  • 2 csomag vaníliás pudingporból és 
  • 1 liter (rizs/zab)tejből valamint
  •  egy ek vanília aromából 
  • az előírt mennyiségű cukorral pudingot főzök, ezzel forgatom össze a piskótakockáimat.

Hagyom hűlni, közben elkészítem a csokis öntetet.


  • 5 ek lisztet és 
  • 2 ek kakaót 
  • 1 liter (rizs/zab)tejjel főzök, amíg kissé besűrűsödik, jól felforr, majd elkeverem 
  • kb 10 dkg margarinnal. 
  • Esetleg a tejbe beleolvaszthatunk 1 tábla étcsokoládét, ettől isteni finom lesz.
Amikor kihűlt minden, a vaníliás piskótát tálakba szedem, és bőven teszek rá a csokis öntetből.
Aki nem allergiás kaphat egy nagy adag tejszínhabot rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése