Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25dkg cukor
- 20dkg liszt
- egy csomag sütőpor
- egy mokkás kanál vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- 1dl olaj
- 1dl zabtej
- 1 púpozott ek kakaó
Nem ördöngösség, tényleg nagyon egyszerű:
Kikentem a formát (nem is igazi kuglóf-forma, hanem lyukas közepű tortaforma).
A tojásokat csak úgy egyben jó sokáig (6-8percig) vertem a robotgéppel, ,míg egy jó kis könnyű habot nem kaptam.
A sütőport a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összeforgattam.
A habos tojáshoz adtam az olajat és a zabtejet, aztán beleszórtam a száraz hozzávalókat is és egy kézi habverővel alaposan összeforgattam.
A formába öntöttem a tészta felét, majd a maradékba a kézi habverő segítségével belekevertem egy jó nagy kanál kakaót. Ezt a barna masszát a fehérre öntöttem, és egy kissé összehúzgáltam egy villával, hogy márványos legyen.
kb 180 fokon (a sütőmben nagy lángon) éppen 50 percig sült.
Gyönyörű, isteni, foszlós-omlós, illatos kuglóf sült, és még a komolyan vett fogyókúrám ellenére se tudtam neki ellenállni.
Nem tettem rá öntetet, a gyerekek lekvárral ették.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése